Reneka Heritage

1919 - 1931

Compania a fost fondata in 1919 la Strasburg. La inceput activitatea sa a fost axata pe expertiza sa in procesul de cromaj. Clientii sai, printre care si fabricanti prestigiosi de automobile (BUGATTI in Molsheim) si producatori de echipament ortopedic apreciau precizia industriala si priceperea tehnica.

1927

In 1927, marca Reneka a fost creata de M. René Kauss cu scopul de a se pozitiona pe piata instrumentelor pentru bucatarie, avand propriile sale modele destinate restaurantelor.

1932

In 1932, primul filtru de cafea a fost introdus in ofertele „restaurant”. Acest filtru de cafea montat pe perete, fabricat complet din crom, a fost construit pe baza idei filtrului de abur. Designul si fiabilitatea sa au sedus in curand profesionistii.

1946

Productia care fusese sistata in 1939, a fost repornita in 1946, iar cererea s-a extins si in Franta. Majorul, un aparat mic pentru tejghea, devine un simbol in lumea cafenelelor si a restaurantelor.

1958

La sfarsitul anilor 1950, Reneka a lansat Grup 1-4 – cu raza de actiune pe teritoriul european. Oamenii au fost entuziasmati de convenienta de a putea face cafea la cerere individuala datorita noului sistem cu piston hidraulic.

1970

Reneka exploata cele mai noi tehnologii si fabrica in mod continuu espressoare de cafea din ce in ce mai performante. Hydrauto un aparat complet automat a fost introdus in 1970.

1976

GAVD, un nou aparat automat traditional si DV, un aparat complet electronic, au fost lansate sase ani mai tarziu. A fost unul dintre primele filtre de cafea complet electronice introduse pe piata.

1986

Traditionala si legendara linie Plus s-a nascut in 1986. Conceptul de injectie termoreglata a intarit reputatia marci: calitatea extractiei cafelei a devenit substantiala, iar intretinerea a fost redusa la minim.

1996

Reneka introduce Viva. Sistemul de injectie reglementat termo, care asigura o calitate consistenta extractiei si temperatura au fost mult imbunatatite cu acest sistem. Sistemul de reglare a pompei si modulatorul de presiune au fost complet reproiectate si repozitionate ceea ce a facut intretinerea mult mai usoara.

2004

In 2004, piata a salutat in mod unanim introducerea liniei Viva S. Sistemul Reneka cu injectie termoreglata a fost imbunatatit, iar accesul direct la setarile de presiune si la manometru a facut intretinerea preventiva mai usoara.

2015

Ca fabricant specializat, Reneka isi propune sa raspunda complet nevoilor pietei. De fapt, cultura sa organizationala valorizeaza satisfactia clientului ca prima prioritate. Cu o prezenta puternica in Europa, America de Nord, Oceania si Asia, Reneka joaca in Liga I. Gamele Life si Life High Cup redefinesc limitele tehnologiei cu inventia patentata Aroma Perfect coffee brewhead (No. 2973994) si Reneka Micro Sieve; performante inovative revolutionare pentru care perfectiunea este o regula, iar creativitatea o preocupare constanta. Experimenteaza noua tehnologie de extractie!